VLIEGREIS


Hoeveel bagage mag ik meenemen?
In de regel is het zo dat iedere reiziger vanaf 2 jaar 20 kg gratis bagage meenemen. Voor overbagage wordt een toeslag berekend of in sommige gevallen kan deze ook worden geweigerd. Voor de handbagage is de regel vaak dat u deze dient te beperken tot 1 stuk per persoon van max. 5 en soms 8kg en radio's, elektrische en elektronische apparatuur dient u te vervoeren in uw koffer. Hiernaast is het zo dat er ook maximum afmetingen zijn aan de handbagage. Bij een aantal airlines is het toegestaan om kosteloos een golf- of duikuitrusting mee te nemen tot 10 kg p.p. Verdere informatie is in de meeste gevallen beschikbaar op de internetsite van de luchtvaartmaatschappij of uw AanbiedingReizen reisbureau kan u hierover informeren.

Wat zijn belangrijke zaken als ik met een baby reis?
Baby's hebben geen eigen stoel in het vliegtuig, voor baby's hoeft u dan ook geen luchthavenbelasting te betalen. Wilt u toch een eigen stoel hebben voor de baby dan dient u hiervoor ook een eigen stoel te betalen.

Kan ik een rolstoel meenemen in het vliegtuig?
Op de meeste vluchten mogen rolstoelen gratis mee. Voor een aanvraag dient u dan wel contact op te nemen met uw AanbiedingReizen reisbureau die u hierbij verder kan helpen.

Mag ik huisdieren meenemen op reis?
Er is een mogelijkheid dat de honden en katten in het cabine of vrachtruim worden vervoerd. Dit moet wel altijd worden aangevraagd bij de luchtvaartmaatschappij daar er een beperkt aantal plaatsen zijn. Het reisbureau kan u hierover verder informeren en zal u ook helpen.

Wat zijn de vertrektijden?
De definitieve vertrektijden kunt u vinden in uw reisdocumenten. Kijk voordat u vertrekt wel altijd op Teletekst of Internet, www.schiphol.nl om u zelf op de hoogte te stellen of er wijzigingen zijn opgetreden.

Hoe laat moet ik inchecken?
Wij adviseren u om ruimschoots op tijd te zijn op Schiphol en om 3 uur van te voren in te checken bij de balie. Dit om er zeker van te zijn dat u de vlucht niet mist want u krijgt hiervoor geen restitutie.

Zijn maaltijden en drankjes inbegrepen?
Een aantal maatschappijen werkt met het a-la-Carte concept zoals Transavia op alle vluchten en ArkeFly op de short-haul vluchten. Hier kunt u dan tegen betaling aan boord een keuze maken uit een selectie aan drankjes en hapjes. Bij Martinair daarentegen zijn de maaltijden en drankjes wel vaak weer inbegrepen bij de reis.

Kan ik in het vliegtuig vegetarische maaltijden of iets speciaals krijgen?
Dit is mogelijk, echter dit moet wel altijd worden aangevraagd bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Deze wens kunt u in de regelvaak tot uiterlijk 3 werkdagen voor vertrek aangeven bij uw AanbiedingReizen reisbureau.

Is het mogelijk om extra beenruimte te reserveren?
Bent u langer dan 2 meter dan heeft u voor veel luchtvaartmaatschappij een medische noodzaak en dan zal de luchtvaartmaatschappij, indien zij nog plaatsen beschikbaar heeft, een plaats met extra beenruimte voor u reserveren.

Hoe lang is het vliegen?
Voor elke reis is de vliegtijd weer anders, uw AanbiedingReizen reisbureau kan u hierover uitgebreid informeren.

Hoe lang duurt de transfer?
De lengte van de transfer is afhankelijk van de luchthaven en het hotel wat u heeft uitgekozen. Vaak neemt een transfer een uur in beslag.

Vliegen met Transavia

Tot en met 31 maart 2014 mag elke passagier 20 kg ruimbagage meenemen en 5 kg handbagage.
Vanaf 1 april 2014 mag elke passagier 10 kg hand bagage meenemen. Uw hand bagage mag maximaal 55x35x25 cm (LxBxH) groot zijn.

Ruim bagage (vanaf 1 april 2014):
15 kg: 05 EUR per persoon per enkele reis
20 kg: 08 EUR per persoon per enkele reis
25 kg: 15 EUR per persoon per enkele reis
30 kg: 20 EUR per persoon per enkele reis
40 kg: 30 EUR per persoon per enkele reis
50 kg: 65 EUR per persoon per enkele reis
Maximaal 5 stuks bagage per passagier

Overbagage tarief op de luchthaven: 10 EUR per kilo per enkele reis

Indien uw handbagage niet voldoet aan de hierboven genoemde richtlijn, wordt deze tegen 50 EUR per stuk als ruimbagage vervoerd.

Bagageregels bij vertrek vanaf 01 april 2014

Wij willen u erop attenderen dat alle passagiers voor ruimbagage moeten gaan betalen.


 • Deze regel gaat in met vertrek vanaf 1 april 2014.
 • Is van toepassing op alle boekingen gemaakt vanaf 1 november 2013.
 • Reeds bestaande boekingen gemaakt voor 1 november 2013 mogen bagage gratis vervoeren.
 • Geldt voor zowel pakket als seat only klanten.
 • Geldt alleen indien men vertrekt en aankomt vanaf/op een NEDERLANDSE luchthaven (dus niet vanaf Brussel of Duitse airports).
 • Geldig voor alle CND en CAI bestemmingen.

Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines kennen de volgende tarieven:
Tarieven online (tot 24 uur voor vertrek)
Handbagage tot max. 7kggratis
0 kilo - 20 kilo5 euro per enkele reis
21 kilo - 30 kilo15 euro per enkele reis
31 kilo - 40 kilo25 euro per enkele reis
boven 40 kilo10 euro extra voor iedere extra kilo (max. 50kg per persoon)
N.B.: 1 bagagestuk mag maximaal 32kg wegen

U kunt de bagage bijboeken vanaf 1 februari 2014 en tot maximaal 24 uur voor vertrek. Indien u binnen 24 uur voor vertrek bagage wilt bijboeken, kan dit alleen op de luchthaven van vertrek. Houdt u er rekening mee dat de tarieven dan hoger zijn:


Tarieven op de luchthaven
Handbagage tot max. 7kg gratis
0 kilo - 20 kilo15 euro per enkele reis
21 kilo - 30 kilo25 euro per enkele reis
31 kilo - 40 kilo35 euro per enkele reis
boven 40 kilo10 euro extra voor iedere extra kilo (max. 50kg per persoon)
N.B.: 1 bagagestuk mag maximaal 32kg wegen

Per persoon mag u 1 stuk handbagage met u mee aan boord nemen van maximaal 7 kg en met de maximale afmetingen van 55 x 35 x 25 cm. Let op; alles moet in 1 stuk handbagage passen. Dus ook laptops, handtassen etc. etc.

Wij raden u aan om bij vragen over de nieuwe bagagevoorwaarden onze veel gestelde vragen te raadplegen.

Let op: Het is niet toegestaan om opgepompte ballen (bv. voetbal) mee aan boord te nemen als handbagage.

Ruimbagage Voor baby’s van 0-2 jaar geldt een maximum van 10 kilo ruimbagage. Daarnaast mag er voor kinderen tot 6 jaar één paraplubuggy of andere buggy van klein formaat, maxi cosy of easy walker tot maximaal 10 kg gratis worden meegenomen.

Voor het inchecken van ruimbagage vraagt Arkefly een kleine vergoeding op vluchten met vertrek vanaf 1 april 2014, ongeacht de bestemming, in Economy, Comfort en de Premium Comfort Class.

Economy / Comfort Premium Comfort Class
20 kg ruimbagage € 5 gratis
30 kg ruimbagage € 15 € 10
40 kg ruimbagage € 25 € 20

Bovenstaande voorwaarden gelden voor passagiers vanaf 2 jaar. Voor een baby van nul of één jaar kan er 10 kilogram ruimbagage gratis worden ingecheckt. Daarnaast kan er voor kinderen tot en met vijf jaar een klein formaat kinderwagen van maximaal 10 kilogram gratis worden meegenomen.

Als u bij uw boeking geen bagage reserveert kunt u dat op een later moment en tot 24 uur voor vertrek doen.
indien u de ruimbagage binnen 48 uur (bij)boekt/verandert rekenen wij u € 10,- extra aan administratiekosten per aanpassing/persoon..

Voorwaarden ruimbagage De volgende voorwaarden zijn van toepassing op ruimbagage van Arkefly:
 • Eén stuk ruimbagage mag maximaal 32 kilo wegen. Dit is vanuit arbo wetgeving het maximaal toegestane gewicht dat mag worden getild.
 • De afmetingen van een gewone koffer mogen max. 158 cm (L+B+H) bedragen.
 • Binnen één boeking kan het gewicht onderling verdeeld worden, mits de ruimbagage gezamenlijk wordt ingecheckt bij de medewerkers aan de incheckbalie.
 • Het is toegestaan om meerdere stukken bagage in te checken per persoon, mits deze voldoen aan bovenstaande eisen.
 • Passagiers kunnen voor heen- en terugvlucht een verschillend gewicht aan ruimbagage reserveren.
 • Passagiers worden verzocht om ruimbagage verzorgd aan te leveren. Er mogen geen items aan de buitenkant van de bagage zijn bevestigd, riemen moeten goed zijn vastgemaakt zodat ze niet blijven steken op de bagageband en wij adviseren om een rugzak in een zogenaamde rugzaktas te verpakken.
 • Voor overbagage en speciale bagage gelden aparte tarieven.


Overbagage Passagiers kunnen vooraf het gewenste gewicht aan ruimbagage reserveren. Indien passagier vooraf geen of niet genoeg ruimbagage reserveren, gelden er aan de incheckbalie aangepaste tarieven.

Economy / Comfort Premium Comfort Class
20 kg ruimbagage € 15 gratis
30 kg ruimbagage € 25 € 20
40 kg ruimbagage € 35 € 30


Voorbeeld: een passagier heeft geen ruimbagage geboekt en checkt 18 kilo in voor zijn vlucht in Economy. Passagier betaalt bij de incheckbalie € 15 euro. Voorbeeld 2: een passagier heeft 20 kg ruimbagage gereserveerd en checkt 23 kilo in voor zijn vlucht in Economy. Passagier betaald € 20 euro bij de incheckbalie. Passagier valt nu in categorie 30 kg ruimbagage à € 25, maar heeft al € 5 betaald voor zijn reservering van 20 kg.

Als een passagier meer dan 40 kg ruimbagage wil inchecken, betaalt de passagier voor elke extra kilo boven de 40 kg een bedrag van € 10 per enkele reis.

Bijzondere bagage De procedure en tarieven voor bijzondere bagage veranderen niet.

Wijziging tarieven bagage en stoelen

Vanaf 1 september 2014 worden de tarieven voor stoelen en bagage aangepast. Dit geldt voor alle vertrekdata vanaf 1 januari 2015 en met vertrek vanuit en naar Nederland.

Voor het bijboeken van bagage per enkele reis geldt:
- 20 KG wordt €6,- in plaats van €5,-
- 30 KG wordt €18,- in plaats van €15,-
- 40 KG wordt €30,- in plaats van €25,-

Voor het reserveren van een stoel per enkele reis geldt:
- Geen wijziging voor stoelen met extra beenruimte, dit zijn de stoelen: 1ABC, 2DEF, 16ABCDEF en 17ABCDEF: kosten €15,-
- Voorste rij stoelen blijven ongewijzigd in prijs, de rijen 4 en 5 worden toegevoegd aan deze groep en worden aangeboden voor €10,-
- Alle andere stoelen worden €5,- in plaats van €4,-